dissabte, 31 d’agost del 2013

EL SECRET DEL MEU TURBANT

EL SECRET DEL MEU TURBANT


El secret del meu turbant, és un llibre escrit a quatre mans per la Nadia, una jove afganesa que ens explica com va ser la seva vida a l’Afganistan, i l’Agnès, una periodista catalana.

El secret del meu turbant  és un llibre valent i sincer, com també ho és la Nadia, que en primera persona i d’una manera molt generosa comparteix amb els lectors la seva vida. Així coneixem com amb vuit anys es va cremar la cara i part del cos per culpa d’una bomba que va esclatar a casa seva durant la guerra civil afganesa dels anys noranta. També com va decidir fer-se passar per un noi -imagineu-vos el perill que això comporta en una societat governada pels talibans- per poder treballar i ajudar la seva família, i com se les va arreglar per poder compaginar les dues vides sent Nadia i Zelmai alhora. També ens parla de l’amistat, de l’amor, de la religió i del fanatisme religiós, dels canvis socials que es van produint i, sobretot, de les ganes d’aprendre que sempre va tenir i de les ànsies de llibertat per poder tornar a ser ella mateixa. I de com, finalment, pot viatjar a Occident mitjançant una ONG per poder-se operar a Barcelona.

Es poden fer dues lectures d’El secret del meu turbant, una social i una altra personal, amb el fil conductor compartit de la doble vida a la que va haver de fer front la Nadia de vegades amb resignació, de vegades amb ràbia però sempre amb valentia i esperança.

Aquest és un llibre que commou, dur de pair per moments i que no us deixarà indiferents però que, afortunadament, té un final feliç. Animeu-vos, que val la pena.



Propera trobada :
Dijous dia 26 de setembre a les 19:00 h.


Títol: El secret del meu turbant
Autor: Nadia Ghulam i Agnès Rotger
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
Pàgines: 316
ISBN: 978-84-664-1320-6
Premi Prudenci Bertrana 2010




Enllaços:

La història real "El secret del meu turbant" guanya el Premi Prudenci Bertrana

Documental "Tornar a Nadia"



Has arribat al final i, per tant, ara ja estàs en disposició de donar la teva opinió sobre El secret del meu turbant. Intenta ser breu, concís i intens, ja que el teu comentari no es pot extendre més que deu línies. Si t'ha "colpit" aquesta història, segur que sabràs fer-ho i, a més a més, tindràs l'oportunitat de compartir les teves impressions amb els teus companys i companyes de lectura !

dimarts, 13 d’agost del 2013

Què és un club de lectura?

 


Un club de lectura és un grup de persones aficionades a llegir que es troben regularment per debatre, opinar i compartir opinions sobre una mateixa lectura.
En el cas del club de lectura de la biblioteca Pere Calders, les trobades són mensuals, l’últim dijous de cada mes, a la sala d’actes de la biblioteca, a les 19:00 h.  


Com participar al club de lectura?

Si t’interessa prendre-hi part, te’n pots informar a la biblioteca

 

Com participar al bloc?

La participació és oberta per a tothom a qui agradi la lectura i vulgui dir-hi la seva sobre els llibres que s’hi comenten, activitats interessants, impressions que se’n derivin,…** El bloc és un recurs moderat. Els comentaris poden no visualitzar-se de manera immediata.

 

Normativa de participació i d’ús

La participació és lliure i oberta a tothom qui ho desitgi. Només es demanen la correcció i educació que tothom espera trobar-s’hi.
El bloc està gestionat per la biblioteca i els coordinadors en aquesta dels clubs de lectura. Adreceu les vostres consultes a la Biblioteca biblioteca@llanca.cat o bé bibperecalders@gmail.com.




La biblioteca no es fa responsable de les opinions expressades al bloc pels usuaris, essent aquestes d’exclusiva responsabilitat dels mateixos. L’opinió de la biblioteca es manifesta en els articles signats per la mateixa.