dimarts, 13 de maig del 2014

L'últim germà - Nathacha Appanah


Han passat molts anys, i un home recorda la seva trasbalsada infantesa a l’illa Maurici: el destí del pare i de la mare, els seus germans, les corredisses sota les pluges torrencials... Fins que un dia la presó de l’illa s’omple de misteriosos deportats. ¿D’on vénen, qui són? El petit Raj s’arrisca a fer un amic, David, que ha vingut d’aquell altre món.
A vegades, l’amistat pot sobrevolar els drames, i la novel•lista té l’art de posar en la veu del narrador que recorda els fets el to d’una balada. Allò que ha passat fa anys ens arriba amb una emoció plena de recança.

Llegir en cas d'incendi


Nathacha Appanah 




Nathacha Appanah va néixer a la illa Maurici el 1973. Formada en els àmbits del periodisme i l'edició, es va donar a conèixer al món de la literatura amb la publicació dels Rochers de Poudre d’or (Premi RFO 2003 i Premi Rosine Perrier 2004), a la qual va seguir Blue Bay Palace, guardonada amb el Gran Premi dels oceans Índic i Pacífic 2005, i La Noce d’Anna, Premi Passion 2006 i Premi del Públic del Saló del Llibre 2006. < últim>(Premi Fnac de novel·la 2007) va ser traduïda amb gran èxit a quinze llengües.